Director nou al Agenției Servicii Publice

Astăzi, 17 august curent, a fost numit în funcție de director al Agenției Servicii Publice domnul Mircea Eșanu. Noul director a fost prezentat echipei ASP de Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

Viceprim-ministrul pentru digitalizare i-a urat succese noii conduceri în activitatea profesională, a asigurat-o de tot suportul Guvernului și a menționat că ASP are un rol esențial în procesul de modernizare și digitalizare a sectorului public. „Statul va digitaliza serviciile publice pentru a le face cât mai accesibile și comode pentru oameni. Acestea vor fi și în format electronic, dar și prestate prin intermediul ghișeelor moderne tuturor celor care au nevoie de ele. O prioritate în acest sens este să le asigurăm accesul la servicii publice cetățenilor din țară și celor aflați peste hotare, diaspora. Domnul Eșanu este un specialist de excepție în domeniu și are o vastă experiență de activitate. Aveți toată susținerea mea, în calitate de vicepremier pentru digitalizare, precum și a întregii echipe guvernamentale, suntem deschiși pentru inițiative inovative în beneficiul oamenilor”, a punctat Iurie Țurcanu.

La rândul său, Mircea Eșanu a declarat: „Acum putem face reforme curajoase, având o oportunitate enormă, având susținerea deplină din partea conducerii țării și trebuie să valorificăm această posibilitate. Schimbările sunt necesare și așteptate de întreaga societate. Vom avea schimbări în activitate, totodată, cei care își fac onest datoria, vor fi susținuți și promovați”.

Mircea Eșanu a deținut funcția de director al ASP în perioada septembrie-noiembrie 2019.

Din luna mai 2014 până în martie 2019 a fost directorul Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Anterior, a deținut funcția de Manager de proiect la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare PNUD-Moldova și Fundația Eurasia. Din 2013 și până în 2018 a fost membru, apoi și Președintele Senatului Fundației Soros – Moldova.

Mircea Eșanu este Magistru în Sociologie și licențiat în Asistență Socială la Universitatea de Stat din Moldova.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42