Salariații ASP din cadrul Secţiei înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din mun. Bălți au participat la sesiuni de informare anticorupţie, organizate de Centrul Naţional Anticorupţie

În cadrul sesiunilor de informare anticorupţie, organizate de Centrul Naţional Anticorupţie, pe poligonul adiacent al Secţiei înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din mun. Bălți  s-a desfăşurat instruirea conducătorilor subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din zona Nord al republicii, salariaţilor Secţiei înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto mun. Bălţi, precum şi a reprezentaţilor prestatorilor de servicii educaţionale auto din raza de deservire a SÎT şi CCA Bălţi, condusă de către ofițerii anticorupție din cadrul CNA dl Ion Pruteanu, şeful Direcţiei educaţie anticorupţie şi dl Mihail Prodaniuc, şeful Direcţiei generale teritoriale Nord.

Seminarul a fost orientat spre diminuarea riscurilor de corupere în procesul de examinare pentru obținerea permisului de conducere a autovehiculului şi înmatricularea vehiculelor, fraudarea permiselor de conducere, rigorile integrității, regimul cadourilor, modul de denunțare a infracțiunilor de corupție, influențelor necorespunzătoare etc.

S-a atenționat asupra respectării prevederilor Legii integrităţii nr.82 /2017, Legii nr. 133/2016 privind declararea averii şi a intereselor personale şi Legii nr.325/2013 privind testarea integrităţii profesionale.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție aspectele asigurării integrităţii instituţionale, riscurile de corupere şi prevenirea acestora, precum şi consecinţele urmate în cazul infracţiunilor de corupție.

 

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42