Serviciile de furnizare a informaţiei din Registrul bunurilor imobile prin Internet

Începând cu ziua de astăzi, Agenţia Servicii Publice lansează o nouă versiune a aplicaţiei „Comanda online”, care oferă posibilitate de a solicita serviciile de furnizare a informaţiei din Registrul bunurilor imobile prin Internet, completând cererea şi achitând serviciile prin intermediul sistemului de plăţi Mpay, fără a ieşi din casa sau oficiul dumneavoastră.

Pe lângă serviciile tradiţional disponibile cu aplicaţia „Comanda online”, noua versiune include două categorii de servicii noi:

  1. Eliberarea planului cadastral la nivel de sector cadastru – ceea ce este reprezentarea informaţiei grafice despre toate terenurile înregistrate, cuprinse întru-un sector cadastral,
  2. Eliberarea planului cadastral pentru un bun imobil: teren, încăpere izolată sau loc de parcare – ceea ce este reprezentarea grafică din baza de date a cadastrului a bunului imobil înregistrat.

La fel, începând cu 2 noiembrie 2020, persoanele care doresc să obţină în regim de urgenţă extrasul din Registrul bunurilor imobile sau extrasul din capitolul-supliment al Registrului bunurilor imobile, ce conţine informaţia privind valoarea bunului, pot solicita online serviciul respectiv. Deocamdată, această opţiune este în testare, fiind disponibilă pentru bunurile imobile, amplasate în municipiul Chişinău. La sfârşitul perioadei de testare serviciile în regim de urgenţă vor fi disponibile pentru toate localităţile urbane de pe teritoriul ţării.

Apreciind timpul beneficiarilor serviciilor noastre, pentru serviciile comandate în regim de urgenţă s-a introdus opţiunea de a ridica documentele comandate în aceeaşi zi, dacă plata pentru servicii va fi efectuată în ziua depunerii cererii până la ora 12.00.

Pentru detalii accesaţi pagina web a Agenției www.asp.gov.md, (https://www.cadastru.md/eservicii/).

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42