Eliberarea actelor de identitate cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot în contextul alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

Reamintim, că  duminică 1 noiembrie  2020, în ziua desfășurării alegerilor Președintelui Republicii Moldova, Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor activa conform unui program special de muncă: în intervalul orelor 700-2100.

La solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii și vor fi înmânate buletinele de identitate confecționate.

E de menționat că în perioada 27 octombrie - 1 noiembrie 2020, Centrele multifuncționale din cadrul ASP asigură eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova care nu dețin buletin de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv celor care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale.

Eliberarea buletinelor de identitate provizorii în perioada enunțată se efectuează conform principiului teritorial. Prezentarea documentelor de stare civilă nu este necesară dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.

Cetățenii Republicii Moldova, care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate  în perioada 1 octombrie – 29 octombrie 2020, pot ridica actul de identitate până la data de 30 octombrie 2020, inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Pentru informație suplimentară suntem la dispoziția Dumneavoastră prin e-mail: asp@asp.gov.md, presa@asp.gov.md, pagina de Facebook a Agenției Servicii Publice, web pagina oficială www.asp.gov.md, precum și la numărul de telefon 14909 al Call-centrului.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42