Agenția Servicii Publice a început să utilizeze platforma MTender

Agenția Servicii Publice a început  să utilizeze platforma  MTender pentru achiziții publice de mică valoare. Astfel, toate procedurile de achiziții pentru contractele de până la 80 de mii lei pentru bunuri și servicii și cele de până la 100 de mii lei pentru lucrări se vor desfășura în format electronic.  

”Pentru noi este important ca banul public să fie utilizat corect și în interesul cetățeanului, iar acest sistem ne permite să asigurăm transparență maximă la capitolul achiziții publice”, susține directorul Agenției Servicii Publice Sergiu Railean.

Sistemul MTender permite oricărui operator economic, inclusiv celor nerezidenți, să participe la procedura de achiziție, iar întreg procesul este public. Proiectul MTender se află deocamdată în stadiu de pilotare.

Menționăm că în cele patru luni de activitate din anul 2017, Agenția Servicii Publice a semnat 55 de contracte de mică valoare, iar de la începutul acestui an 29. Totodată precizăm că, în prezent, procedura de licitații publice și cererea ofertelor cu publicare pe care le inițiază Agenția Servicii Publice trec prin Registrul de stat al achizițiilor publice.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42