Agenția Servicii Publice alături de Guvern în dialogul cu APL

Agenția Servicii Publice a participat, ieri, 1 februarie 2018, la expoziția informativă organizată de Guvernul Republicii Moldova cu ocazia „Zilei autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică loacală”. Evenimentul s-a desfășurat în holul Palatului Republicii din Chișinău, după întrevederea Cabinetului de miniștri cu primarii și președinții de raioane.

În cadrul expoziției, autoritățile locale au avut ocazia să afle răspunsuri la întrebări din diferite domenii de la reprezentanții ministerelor, instituțiilor guvernamentale și organizațiilor internaționale care sprijină dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova. La standul ASP, funcționarii au avut posibilitatea să discute cu reprezentanții Agenției despre serviciile prestate, ghișeul unic, dar și despre centrele multifuncționale care vor fi deschise în toată țara.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Pavel Filip a menționat că își dorește să existe deschidere, colaborare și încredere între Guvern și Administrația publică locală, astfel încât să fie găsite soluții la problemele cetățenilor. Prim-ministrul a subliniat că reformele promovate de Guvern au în prim plan asigurarea bunăstării cetățenilor și i-a îndemnat pe toți să fie răbdători, pentru că rezultatele vor fi resimțite în timp.

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a venit cu un mesaj de sprijin și felicitare pentru APL. Potrivit lui, UE va susține în continuare dezvoltarea serviciilor publice și reformele care aduc beneficii cetățenilor. Iar ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit a declarat că: „În primăvară, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională va desfășura o serie de acțiuni pentru a fortifica Autonomia locală”.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42