Agenția Servicii Publice planifică să deschidă în viitorul apropiat un centru multifuncțional în orașul Ceadîr-Lunga

Conducerea Agenției Servicii Publice continuă să informeze cetățenii despre activitatea instituției și reorganizarea sistemului serviciilor publice din țară. În data de 21 noiembrie, curent, vicedirectorul ASP Vitalie Ciolac a participat la emisiunea “Interviul săptămânii” de la postul public de televiziune din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

Vitalie Ciolac le-a explicat telespectatorilor în ce constă reformarea sistemului serviciilor publice din Republica Moldova, crearea Agenției Servicii Publice, dar și cum vor funcționa centrele multifuncționale pe care le va deschide agenția în următoarea jumătate de an. Potrivit lui, prin această reformă Guvernul își propune să înlăture de pe umerii cetățenilor povara birocratică și să faciliteze accesul lor la servicii publice calitative, bazate pe tehnologiile informaționale și la prețuri rezonabile.

Vicedirectorul ASP a mai declarat că, pentru a facilita procesul de prestare a serviciilor publice, arhivele celor cinci întreprinderi reorganizate în Agenția Servicii Publice vor fi digitalizate, iar angajații vor avea acces la informația completă cu privire la solicitant. Actualmente se lucrează asupra unui proiect de lege, prin care va fi majorat termenul de valabilitate pentru unele acte de identitate de la șapte la zece ani. Inițiativa legislativă a fost deja înregistrată la Parlament. „De asemenea, vrem să fie înlăturată din actele de identitate mențiunea cu privire la grupa sanguină. Astfel, cetățenii nu vor prezenta adeverința și nu vor pierde ore în șir pentru analize și rezultate”, a mai precizat vicedirectorul ASP.

În cadrul emisiunii Vitalie Ciolac le-a dat o veste bună locuitorilor din UTA Găgăuzia. Acesta a declarat că Agenția Servicii Publice planifică să deschidă în viitorul apropiat un centru multifuncțional în orașul Ceadîr-Lunga, unde a fost deja identificată o încăpere. Săptămâna viitoare va fi deschis primul centru multifuncțional al ASP în municipiul Strășeni, care va funcționa după principiul ghișeului unic.

Emisiunea completă cu participarea vicedirectorului Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac o puteți urmări aici: 

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42