Sari la conținutul principal

Completarea registrului cadastral național în cadrul Proiectului de înregistrare și evaluare funciară

17.11.2022 14:37

Agenția Servicii Publice împreună cu Agenția Proprietăți Publice, grație Proiectului de înregistrare și evaluare funciară completează registrul cadastral național al terenurilor publice și private la prețuri preferențiale. Lucrările cadastrale se efectuează  din contul proiectului, iar cetățenii sau autoritățile publice locale nu suportă niciun cost.

În perioada de desfășurare a proiectului, an. 2019 -2024, se estimează înregistrarea unui număr de peste 300 de mii de terenuri private ceea ce înseamnă titluri de proprietate gratuite pentru deținătorii acestor terenuri și delimitarea a circa 100 de mii terenuri publice.

Lucrările se desfășoară în raioanele Ocnița, Edineț, Briceni, Soroca, Florești, Dondușeni, Drochia, Fălești, Sângerei, Strășeni, Glodeni, Călărași, Râșcani, Cimișlia, Basarabeasca, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Hîncești, Șoldănești, Ștefan-Vodă, UTA-Găgăuzia, Rezina, Nisporeni, Telenești, Ungheni, Cahul, Leova, Cantemir, municipiile Chișinău și Bălți.

Cetățenii din raioanele vizate sunt încurajați să participe activ în procesul de consultări publice a documentației cadastrale realizate în proiect. Consultările se organizează la primăria din localitate iar statutul acestora – activ sau finalizat poate fi consultat pe site-ul Agenției Servicii Publice, rubrica proiectului PIEF.

Proiectul de înregistrare și evaluare funciară este realizat în baza Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, și implementat de Agenția Servicii Publice în parteneriat cu Agenția Proprietăți Publice și Agenția Relații Funciare și Cadastru în perioada 2019-2024.