Sari la conținutul principal

Servicii publice mai aproape de cetățeni

02.11.2022 15:27

Agenția Servicii Publice dispune de 40 de centre multifuncționale, amplasate în fiecare raion al țării, prin intermediul cărora solicitanții pot comanda toate serviciile publice, prestate de ASP, după principiul „Ghișeului unic”.

  • Pentru a spori accesibilitatea serviciilor publice și a le aduce mai aproape de cetățeni, Agenția de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Agenția Servicii Publice și alte instituții publice, a lansat un proiect-pilot privind crearea Centrelor Unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS).
  • CUPS sunt niște oficii alternative de prestare a serviciilor publice și a asistenței consultative calificate amplasate în sediile primăriilor (pentru cetățenii aflați pe teritoriul țării) și în misiunile diplomatice/oficiile consulare ale Republicii Moldova (pentru cetățenii aflați peste hotare).

La moment, au fost create 17 Centre Unificate, prin intermediul cărora Agenția Servicii Publice prestează circa 21 de servicii publice. Lista acestora poate fi consultată aici:

Este preconizată extinderea programului-pilot CUPS până la 80 de oficii CUPS.