Examinarea la proba practică pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la una dintre categorii/subcategorii

CONDUCEREA DE PROBĂ

Înainte de susţinerea probei practice pe poligon sau probei practice pe traseu potrivit condiţiilor stabilite în punctul 32 lit. b) şi lit. c) din Instrucţiuni, candidatului i se oferă posibilitatea de a parcurge cu autovehiculul utilizat în procedura de examinare o distanţă de circa 100 metri, cu mersul înainte, care nu se include în procedura de evaluare, având ca scop acomodarea candidatului la particularităţile tehnice de conducere a autovehiculului de examinare (conducere de probă). La parcurgerea acestei distanţe, examinatorul comandă oprirea vehiculului de examinare şi preîntâmpină  candidatul despre iniţierea procedurii oficiale de evaluare.

În cazul dacă la susţinerea subprobei practice pe traseu autovehiculul utilizat în procedura de examinare este altul decât cel utilizat la subproba pe poligon, candidatului i se oferă, la fel posibilitatea de a parcurge cu autovehiculul utilizat în procedura de examinare la această subprobă o distanţă de circa 100 metri, în condiţiile alineatului precedent.

Pe parcursul conducerii de probă, candidatului i se oferă posibilitatea de a exercita cu  vehiculul de examinare, până la 3 porniri din loc.

Programare
online