Programul de muncă al ASP în perioada sărbătorilor de vară

Cu prilejul sărbătorilor naționale, marcate tradițional la sfârșitul verii pe data de 27 și 31 august, echipa Agenției Servicii Publice adresează tuturor concetățenilor sincere felicitări și urează multă sănătate, pace, prosperitate continuă și încredere în viitorul Republicii Moldova.

Menționăm, că zilele de 27 și 31 august sunt declarate zile de odihnă. Totodată, în aceste zile vor activa cu programul de muncă obișnuit subdiviziunile teritoriale de înmatriculare a vehiculelor din municipiul Tiraspol și orașul Rîbnița.

Anunțăm solicitanții de servicii că în ziua de 28 august curent subdiviziunile teritoriale ale ASP își continuă activitatea conform programului de muncă obișnuit, stabilit pentru ziua de sâmbătă și vor presta toate serviciile conform competenței (centrele multifuncționale din municipiul Chișinău nr.1, 2, 3, 4, din mun. Bălți, Cahul, Anenii Noi, Rezina, SEAI Bender, Edineț, Ocnița, Comrat, SSC mun. Chișinău, Varnița, precum și subdiviziunile de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto cu program de lucru marți-sâmbătă). Detalii aici.

Concomitent, cu ocazia Hramului bisericii pe data de 28 august din municipiul Ungheni, Soroca, orașul Drochia, Cimișlia, Telenești și Sănătăuca, le aducem cele mai calde felicitări și urări de sănătate locuitorilor orașelor celebrate.

Reamintim, că ziua de 30 august 2021 este decretată de Guvernul Republicii Moldova ca zi de odihnă (potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr.108 din 14.07.2021). Totodată, având în vedere faptul că în luna august mulți concetățeni sunt în concedii de odihnă și revin din străinătate pentru a fi alături de familii, iar unii profită de ocazie și vor să-și  reînnoiască actele, eliberate de ASP, pe data de 30 august curent de la 730 până la 1500 doritorii se vor putea adresa la toate centrele multifuncționale din țară, care vor presta toate serviciile conform competenței (serviciile din domeniul eliberării actelor de identitate, de stare civilă, înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto, cadastru, înregistrare și licențiere a unităților de drept).

         În zilele de 26 și 30 august curent, cererile pentru eliberarea paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova în termen de 1 zi vor fi recepţionate până la ora 1030, iar cele pentru eliberarea buletinului de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova până la ora 1100, cu condiția că solicitantul va depune o declarație în scris prin care își va exprima acordul pentru ridicarea actelor de identitate confecționate în a doua jumătate a zilei de sâmbătă, 28.08.2021 (cererea din 26.08.2021) și, respectiv, în a doua jumătate a zilei de miercuri, 01.09.2021 (cererea din 30.08.2021). De menționat, că pe data de 26.08.2021  serviciul de eliberare a actelor de identitate în termen de 1 zi va fi prestat doar in cadrul centrelor multifuncționale din mun. Chișinău nr.1, 2, 3, 4.

         Depunerea cererii pentru eliberarea actelor de identitate și ridicarea acestora în aceeași zi poate fi solicitată în cadrul centrelor multifuncționale nr. 2 (mun. Chișinău, str. A. Pușkin, 47) și nr. 5 (mun. Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 56).

         Reiterăm, că serviciile ASP se prestează conform programării prealabile. Deservirea solicitanților după principiul rândului ordinar (rând viu) se acordă în limita disponibilității subdiviziunilor teritoriale ale ASP (în cazurile lipsei programărilor sau neprezentării persoanelor programate). Este de menționat, că în cazul audienței cetățenilor din rândul ordinar se acordă prioritate solicitanţilor de servicii în regim de urgenţă. În mod continuu, rămâne în vigoare deservirea prioritară a persoanelor în etate, persoanelor cu dizabilitate severă și accentuată, femeilor însărcinate și mamelor cu copii cu vârsta sub 3 ani.

Informații detaliate cu privire la programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife și înlesniri, precum și programarea prealabilă pot fi vizualizate pe site-ul instituției: www.asp.gov.md sau la numerele de telefon 14909 și (+373) 022-25-70-70.

 

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42