Regim special de muncă a Agenției Servicii Publice

În vederea realizării prevederilor Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.1 din 01 aprilie curent, Agenția Servicii Publice informează  despre instituirea unui regim special de activitate a instituției începând cu 03 aprilie curent.

Atenționăm despre sistarea unor servicii în cadrul subdiviziunilor ASP sau prestarea serviciilor doar la  necesitate stringentă, după cum urmează:

  • se sistează organizarea ceremoniilor de celebrare a înregistrării solemne a nou-născutului şi căsătoriilor jubiliare, inclusiv celebrarea solemna a  căsătoriei, astfel asigurându-se încheierea căsătoriei, exclusiv în incinta serviciului stare civilă/centrului multifuncțional şi doar în prezența exclusivă a  mirilor.
  • serviciile organelor cadastrale teritoriale, care necesită deplasare în teren pentru efectuarea lucrărilor cadastrale, vor fi prestate ţinând cont de stricta necesitate.

Reiterăm că toate serviciile în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ASP se prestează conform programării prealabile (cu excepţia serviciilor de înmatriculare a vehiculelor şi a serviciului de înregistrare a decesului). Reamintim, că programarea prealabilă se efectuează prin intermediul paginii oficiale a Agenției www.asp.gov.md sau telefonic la numerele de contact ale centrelor multifuncționale, precum și prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909. Serviciul de programare se oferă în mod gratuit și este disponibil 24 de ore în funcție de programul de lucru al oficiului.

Suplimentar le recomandăm solicitanților soluționarea problemelor la distanță în domeniul prestării serviciilor ASP, în special:

  • consultații la telefon, e-mail, pagina web a ASP, comanda serviciilor electronice, comanda livrării documentelor la adresa solicitantului,
  • înscrierea în prealabil la oricare centru multifuncțional,
  • achitarea online a serviciilor prin Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice (MPay). Plata se realizează prin intermediul cardului bancar sau prin internet banking fără necesitatea apelării la ghișeul prestatorului serviciilor de plată.

Accentuăm, că subdiviziunile teritoriale ale ASP își continuă activitatea conform regimului de muncă: luni-sâmbătă (luni-vineri, luni-sâmbătă, marți-sâmbătă, detalii - link), de la 7.30 până la 16.00  cu respectarea strictă a măsurilor obligatorii de prevenire a infecției COVID–19.

Detalii și suport informațional se oferă prin intermediul Call-centrului Agenției Servicii Publice la numărul de telefon 14909 și web pagina oficială www.asp.gov.md

Agenția Servicii Publice Vă urează sănătate și un weekend plăcut.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42