Participarea ASP la ședința Consiliului Național pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat

Astăzi, 09 decembrie curent, conducerea Agenției Servicii Publice a participat în regim online la ședința Consiliului Național pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat, organizată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului a fost pusă în discuție realizarea Strategiei naționale de management integrat al frontierei de stat pentru perioada 2018-2023, a fost prezentat raportul cu referire la nivelul de  implementare a Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020, precum și proiectul Planului de acțiuni pentru anii 2021-2023.

Strategia constituie documentul principal de politici, ce reflectă prioritățile și viziunea statului în domeniul managementului integrat al frontierei de stat pentru asigurarea securității frontaliere, prevenirea și combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere.

Obiectivul general al Strategiei constă în consolidarea securității frontaliere și facilitarea trecerii legale a frontierei de către persoane și bunuri, în condițiile prevenirii și combaterii migrației ilegale, infracționalității transfrontaliere și a terorismului.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42