Cooperarea interinstituțională a Agenției Servicii Publice și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Astăzi, 28.07.2020, directorul Agenției Servicii Publice și șefii departamentelor ASP au avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova în cadrul unei ședințe on-line.

Subiectul discuțiilor a vizat conlucrarea Agenției Servicii Publice și  Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. S-a efectuat un schimb de opinii cu privire la îmbunătățirea cooperării interinstituționale, în special au fost abordate aspectele de optimizare a procedurilor de eliberare a actelor de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova și a actelor de stare civilă prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale MAEIE. Au fost definitivate ultimele detalii la proiectul Ordinului comun al ASP și MAEIE, ce vizează prestarea serviciilor Agenției Servicii Publice prin intermediul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova.

Directorul ASP, dl Vladislav Zara, a mulțumit echipei MAEIE pentru cooperarea interinstituțională eficientă și a reiterat importanța acordării serviciilor publice ASP cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM cetățenilor Republicii Moldova, aflați peste hotarele țării.

În perioada de 6 luni ale anului curent, prin intermediul MAEIE au fost examinate 10716 de cereri privind eliberarea actelor de identitate și autorizarea emigrării cetăţenilor Republicii Moldova, precum și 4030 de cereri de eliberare a documentelor de stare civilă.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42