Coordonarea denumirilor de mărfuri şi de produse alimentare, a informaţiei cu privire la produsul certificat de pe etichetele de mărfuri

Coordonarea denumirilor de mărfuri şi de produse alimentare, a informaţiei cu privire la produsul certificat de pe etichetele de mărfuri

Serviciul este prestat persoanelor juridice care solicită verificarea corectitudinii lingvistice a denumirilor de mărfuri industriale și produse alimentare din rețeaua comercială a Republicii Moldova.

Pentru coordonarea denumirilor de mărfuri şi de produse alimentare, a informaţiei cu privire la produsul certificat de pe etichetele de mărfuri, solicitantul depune o cerere, de modelul stabilit, la Secția de terminologie şi servicii lingvistice, prezentând mai multe variante ale denumirilor de produse şi/sau informaţia privind etichetele de mărfuri.

Secția eliberează certificatul de aprobare a denumirii corecte şi/sau a informaţiei cu privire la produsul certificat de pe etichetele de mărfuri, care informează consumatorii complet și precis asupra produselor care urmează a fi achiziționate.

Actele normative care reglementează prestarea serviciului: Legea nr.105/2003 privind protecția consumatorilor (art.19 ); Hotărârea Guvernului nr. 966/2020 cu privire la serviciile prestate de către Agenţia Servicii Publice.

Serviciul  este prestat contra  plată,  pentru  o denumire/pentru o etichetă, în ziua  adresării –200 de lei; la o oră – 400 de lei.

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42