Opinia Dvs. este importantă!

Astăzi au fost eliberate primele certificate de înmatriculare pentru mașinile cu numere neutre din stânga Nistrului

Agenția Servicii Publice a eliberat astăzi, 10 septembrie 2018, primele certificate de înmatriculare provizorii pentru mijloacele de transport cu numere neutre posesorilor de vehicule din stânga Nistrului. Înmânarea documentelor a avut loc în prezența reprezentantului special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementare transnistreană Franco Frattini, viceprim-ministrului pentru reintegrare Cristina Lesnic, reprezentantului politic al Tiraspolului Vitalii Ignatiev, ambasadorilor străini și reprezentanților ASP.

Serviciul este disponibil datorită lansării Punctelor de   înregistrare   a   mijloacelor   de   transport   în   orașele   Rîbnița   și   Tiraspol la 1 septembrie curent. Printre primii beneficiari se numără atât persoane fizice cât și juridice. Potrivit șefului Departamentului înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din cadrul ASP Gheorghe Crețu, certificatele de înmatriculare permanente vor fi eliberate în termen de 30 de zile.

De la lansarea oficiilor au fost recepționate 2000 de cereri pentru eliberarea numerelor neutre.  „Angajații din cadrul Punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport lucrează în echipă. Ei au avut parte de un  training comun în care au însușit toate procesele operaționale, iar în curând numărul lor va fi suplinit”, a menționat vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic.

Și reprezentantul Președinției în exercețiu a OSCE Franco Fratini s-a declarat mulțumit de activitatea Punctelor de înregistrare a mijloacelor de transport. “Este un eveniment istoric pentru oamenii care locuiesc în Tiraspol și care vor putea să călătorească în statele membre ale UE. Este o mare realizare datorită implicării ambelor părți. Încă de la bun început ne-am propus să ne focusăm pe rezultate concrete pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a declarat Franco Fratini.

Reamintim că certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numere neutre sunt destinate mijloacelor de transport înmatriculate în regiunea transnistreană în vederea admiterii lor în traficul rutier internațional. De această înlesnire pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice din stânga Nistrului și mun. Bender cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea și Vasilievca din raionul Dubăsari.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42
Facebook