Opinia Dvs. este importantă!

Servicii publice la un singur ghișeu, acum și la Vulcănești

Locuitorii raionului Vulcănești pot solicita de astăzi, 6 septembrie 2018, la un singur ghișeu servicii publice de documentare și evidență a populației, stare civilă, înregistrare și licențiere a unităților de drept, înregistrare și evaluare a bunurilor imobile, precum și alte servicii din domeniile de competență ale Agenției Servicii Publice. La evenimentul de deschidere a Centrului Multifuncțional Vulcănești a participat deputatul Parlamentului Republicii Moldova Cornel Dudnic, președintele Adunării Populare Vladimir Cîssa, primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglo și conducerea ASP.

„În acest centru vor fi deservite în condiții moderne atât persoanele fizice cât și cele juridice. Centrul multifuncțional este un concept nou de deservire care funcționează după principiul „open space” unde totul este la vedere, iar procesele sunt deschise și transparente”, a declarat vicedirectorul Agenției Vitalie Ciolac. Potrivit lui instituția este în continuă modernizare. „În scopul reducerii proceselor operaționale vom efectua digitalizarea tuturor arhivelor instituției pentru a scuti cetățenii de drumuri inutile”, a adăugat Vitalie Ciolac.

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova Cornel Dudnic a menționat că proiectele bune trebuie să continue astfel încât cetățenii să trăiască mai bine și să nu fie nevoiți să plece peste hotare.

Președintele Adunării Populare UTA Găgăuzia Vladimir Cîssa a apreciat pozitiv simplificarea procesului de prestare a serviciilor publice. „Anterior pentru a primi viza de reședință cetățeanul trebuia să meargă la Cadastru. Acolo primea un extras pe care ulterior îl prezenta la SEAI. Abia după aceasta putea să depună actele și să primească viza de reședință. Însă astăzi cetățenii vin doar cu buletinul, iau tichetul la rând electronic și primesc servicii calitative într-un singur loc.”, a exemplificat Vladimir Cîssa.

Edificiul este situat pe str. Lenin 93 B. În cadrul oficiului vor activa 12 operatori. Interiorul are un design modern și prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni cât și pentru angajații instituției. Solicitanții vor fi deserviți conform rândului electronic, iar pentru cei care așteaptă sunt amplasate bănci și ecrane pe care sunt afișate numerele de ordine. Pentru a spori calitatea prestării serviciilor, în toate centrele multifuncționale au fost instalate sisteme de supraveghere video și audio.

Precizăm că până în prezent în țară au fost deschise 26 de centre multifuncționale. Rezultatele unui sondaj realizat de ASP arată că peste 95 la sută dintre persoanele deservite în aceste oficii sunt mulțumite de activitatea angajaților și de condițiile din centre.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42
Facebook