Opinia Dvs. este importantă!

Centrul multifuncțional Bălți, oficial deschis

Astăzi, 5 septembrie 2018, în municipiul  Bălți  a avut loc deschiderea oficială a Centrului Multifuncțional al Agenției Servicii Publice. La evenimentul de lansare a participat vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, șeful oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Octavian Mahu și conducerea ASP.

“Aici, la Bălți, deschidem cel mai mare centru multifuncțional din Republica Moldova, unde cetățenii vor fi deserviți de 40 de operatori care vor presta peste 1000 de servicii din diferite domenii”, a declarat directorul Agenției Servicii Publice, dl Sergiu Railean. Potrivit lui, instituția muncește în continuare pentru a eficientiza procesele de prestare a serviciilor publice. “Anul acesta mai avem de implementat o serie de legi și hotărâri de guvern cu ajutorul cărora vom ușura viața cetățeanului”, a adăugat Sergiu Railean.

Centrul Multifuncțional Bălți este situat în centrul orașului, pe strada V. Alecsandri nr.8, în încăperea care anterior a găzduit Serviciul eliberare a actelor de identitate. Datorită principiului de „ghișeu unic”, peste 144 mii de locuitori ai municipiului vor accesa într-un singur loc servicii din domeniul cadastrului, stării civile, înregistrării  și licențierii unităților de drept,  înregistrării  și evidenței populației. În oficiu a fost instalat sistemul automatizat „rând electronic”, iar cei care au nevoie de suport se pot adresa la unul dintre cei trei operatori din zona de informare.

Prezent la eveniment, vicepreședintele Legislativului, dl Vladimir Vitiuc a menționat că „Reforma administrației publice centrale și locale este una dintre cele mai importante reforme demarate de Guvernul Filip. Este importantă pentru că anume cu astfel de instituții cetățenii interacționează cel mai des pentru a-și soluționa problemele. Știu că Agenția Servicii Publice în frunte cu dl director nu se va opri aici și în scurt timp vor duce la final acest proiect de amploare ca să venim la instituție doar cu buletinul”.

Și reprezentantul Guvernului în teritoriu Octavian Mahu a apreciat pozitiv munca echipei ASP: “Domnule director, cu echipa dumneavoastră ați făcut un lucru mare și astăzi în municipiul Bălți deschidem acest centru multifuncțional care va permite locuitorilor municipiului să aibă servicii publice calitative”.

Centrul Multifuncțional Bălți a fost lansat în regim de testare în data de 19 iulie 2018. Datorită creșterii numărului de solicitanți în perioada estivală, programul de lucru al oficiului a fost extins cu o zi. Orarul va rămâne valabil până în data de 15 septembrie 2018. Ulterior, centrul va activa de luni până sâmbătă între orele 8.00-17.00. Serviciile cadastrale și cele de înregistrare și licențiere a unităților de drept vor fi disponibile de luni până vineri, iar cele documentare și evidență a populației de marți până sâmbătă.

Reamintim că pentru toate serviciile prestate în cadrul centrelor multifuncționale ale ASP este disponibilă programarea prealabilă. Cetățenii se pot programa prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei www.asp.gov.md, telefonic la numerele  de contact ale centrelor multifuncționale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Galerie foto: 
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42
Facebook