Opinia Dvs. este importantă!

Desfășurarea probelor la examinarea viitorilor șoferi, monitorizată strict de ASP

Agenția Servicii Publice vine cu precizări vizavi de articolul publicat de portalul de știri point.md din 1 august 2018. În urma acuzațiilor doamnei Tatiana Arnaut din articolul dat, ASP a inițiat o anchetă internă. Astfel, s-a depistat că doamna în cauză nu a depus nici o cerere pentru programare la examenul în vederea obținerii permisului de conducere și nici la contestarea rezultatului obținut în urma examinării. Persoana examinată a fost fiica doamnei. În timpul desfășurării probei practice, aceasta a încălcat regulile de circulație rutieră, motiv pentru care nu a susținut proba practică. Pentru a demonstra acest fapt ASP dispune de materiale video și audio, iar la necesitate le va publica.

Menţionăm că activitatea principală a Agenției Servicii Publice în domeniul siguranței rutiere se axează în mod special pe reducerea accidentelor cu participarea șoferilor începători, prin asigurarea unui sistem calitativ și transparent de examinare și documentare a conducătorilor auto. Standardele naționale care reglementează acest proces sunt stabilite în conformitate cu normele și practicile internaționale. Acest lucru permite cetățenilor cu permis de conducere emis în Republica Moldova să participe în traficul rutier internațional. 

În scopul unei examinări obiective, desfășurarea probelor teoretice și practice este monitorizată video și audio. Pentru a reduce influența factorului uman, proba teoretică este totalmente computerizată, iar rutele de examinare la proba practică sunt selectate aleatoriu printr-un sistem automatizat. Totodată, majoritatea automobilelor utilizate în procesul de examinare au fost date în exploatare în anul 2017. De la începutul anului curent, până în prezent, aproape 80 la sută din candidanți au susținut proba teoretică, iar cea practică a fost susținută de peste 54 la sută, ne arată datele statistice. 

Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin, 42
Facebook