Opiniile cu privire la îmbunătățirea paginii web

Warning message

  • The string webform:2654:confirmation could not be refreshed with the text format popup_tags because it is not allowed for translation.
  • The string webform:2654:preview_message could not be refreshed with the text format popup_tags because it is not allowed for translation.

Ghișeul unic pentru eliberarea actelor permisive și-a început activitatea

Agenţii economici din Republica Moldova au acum posibilitatea de a depune în regim online declaraţii și cereri pentru eliberarea, prelungirea, reperfectarea licenţelor și autorizaţiilor gestionate de Agenţia Servicii Publice prin intermediul Sistemului informaţional unic pentru gestionarea şi eliberarea actelor permisive (SIA GEAP). Sistemul a fost lansat ieri, 9 iulie 2018, în cadrul unui eveniment public la care au participat reprezentanți ai Guvernului în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip, reprezentanți ai mediului de afaceri, conducerea ASP și parteneri de dezvoltare.

Potrivit directorului Agenției Servicii Publice Sergiu Railean, odată cu lansarea sistemului dat agentul economic va depune doar o cerere on-line şi se va prezenta o singură dată la sediul autorităţii emitente pentru ridicarea licenței sau autorizaţiei. În prezent cererile pot fi completate online pe portalul www.servicii.gov.md sau la sediul ASP de pe strada A. Pușkin 47. „Suplimentar, în scurt timp serviciile în cauză vor fi prestate şi prin intermediul Centrelor multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice în fiecare centru raional”, a precizat directorul ASP.

Pentru etapa de pilotare sunt disponibile 16 licențe și două autorizații ale ASP, dar și 11 acte permisive ale altor autorități emitente. „Nu doar că am redus numărul de acte permisive, dar încercăm să oferim și confortul pentru a obține aceste acte prin intermediul ghișeului unic. Urmează și alte acțiuni - ne propunem, în final, ca 100% din acte să fie oferite prin intermediul ghișeului unic”, a declarat premierul Pavel Filip.

SIA GEAP a fost realizat în cadrul unui proiect inițiat de Guvern cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Implementarea sistemului va contribui la facilitarea procesului de eliberare a actelor permisive atât pentru antreprenori, cât şi pentru autorităţile publice emitente.

Galerie foto: 

Toate noutăţile

De astăzi, 12 iulie 2018, locuitorii raionului Rîșcani vor beneficia de servicii publice la un singur ghișeu. Acest fapt se datorează deschiderii...

19-07-18

Agenția Servicii Publice aduce la cunoștința locuitorilor raionului Căușeni că data de 12 iulie 2018, ziua Hramului bisericii din localitate, este...

19-07-18

Agenţii economici din Republica Moldova au acum posibilitatea de a depune în regim online declaraţii și cereri pentru eliberarea, prelungirea,...

19-07-18
Agenția Servicii Publice
Mun. Chişinău, str. Aleksandr Pușkin 42