• Română
  • Русский
  • English

Pregătirile pentru deschiderea centrelor multifuncționale sunt în plină desfășurare

„Primul centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice din Chișinău va fi lansat până la sfârșitul lunii aprilie”. Declarația a fost făcută de către directorul ASP, Sergiu Railean, care a mers la fața locului pentru a verifica în ce stadiu se află lucrările de reparație. Oficiul care va avea 26 de operatori este situat pe strada Mihai Viteazul din Capitală.

În același timp, în sudul țării, lucrările de amenajare a Centrului Multifuncțional Cahul sunt pe ultima sută de metri. Clădirea, care anterior a fost în gestiunea Centrului resurselor informaționale de stat „Registru”, a fost renovată pentru a corespunde tuturor cerințelor. În oficiu a fost aranjat deja mobilierul, iar în prezent se instalează calculatoarele și rândul electronic. După ce vor fi efectuate toate verificările, Centrul Multifuncțional Cahul își va deschide ușile pentru cetățeni.

Reamintim că centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor presta servicii după principiul ghișeului unic. În fiecare oficiu cetățenii vor putea accesa circa 1000 de servicii publice din domeniile de competenţă ale Agenției: înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora, dar și alte servicii cadastrale.