• Română
  • Русский
  • English

Al doilea Centru Multifuncțional al ASP a fost deschis la Cahul

Cel de-al doilea Centru Multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost deschis astăzi, 13 aprilie 2018, în municipiul Cahul. La eveniment au participat directorul ASP Sergiu Railean, deputatul Parlamentului Republicii Moldova Elena Bacalu, primarul de Cahul Nicolae Dandiș și președintele raionului Ion Groza.

„Sunt bucuros că în acest oraș am avut posibilitatea să amenajăm un centru multifuncțional care să corespundă tuturor cerințelor, un oficiu în care să fie deserviți la cel mai înalt nivel cei peste 100 de mii de locuitori ai raionului și în care să se simtă bine și angajații Agenției”, a declarat directorul instituției Sergiu Railean.

Deputatul Elena Bacalu a menționat că deschiderea centrelor multifuncționale ale ASP este parte a reformelor guvernului menite să îmbunătățească viața cetățenilor. “Este o onoare că cel de-al doilea centru multifuncțional  a fost deschis la noi în oraș”, a adăugat Elena Bacalu.

Edificiul este poziționat în centrul orașului și este accesibil pentru cetățeni. Anterior, clădirea a găzduit Serviciul eliberare a actelor de identitate și Secția înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto. Încăperea a fost transformată într-un oficiu modern care oferă cetățenilor condiții la cel mai înalt nivel. În spatele clădirii este situat poligonul pentru examinarea conducătorilor auto. Pentru lucrările de reparație și dotarea tehnică a centrului din bugetul ASP au fost alocate 1,8 milioane de lei.

Președintele raionului Ion Groza susține că ghișeul unic are un rol important pentru comunitatea locală deoarece astfel cetățenii vor simți beneficiul reformelor și faptul că lucrurile se schimbă spre bine.

În cadrul Centrului Multifuncțional Cahul vor activa 26 de operatori care vor presta peste 1000 de servicii publice din domeniile: înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, documentarea conducătorilor auto, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora.