Pagina oficială

Serviciul de informații și consultări

19.08.2022 16:21

Delegația Agenției Servicii Publice a efectuat o vizită de lucru în Polonia

În perioada septembrie-octombrie 2022, Agenția Servicii Publice va migra către alt sistem de personalizare a datelor, urmând să treacă la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor pe suport de policarbonat.

În acest context, reprezentanții instituției au efectuat o vizită de lucru  în Polonia, la compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych”, controlată de Trezoreria Poloniei. Compania „PWPW”, specializată în producerea hârtiilor de valoare, a fost desemnată câștigătoare a licitației de procurare a blanchetelor utilizate la perfectarea actelor.

În cadrul vizitei, reprezentanții ASP au  aprobat varianta finală a blanchetelor de documente ce urmează a fi livrate (pagina interioară de date a pașaportului  pe suport de policarbonat cu cip integrat; cartelele de policarbonat de format ID1).

Reamintim că pe data de 13 mai 2022, Agenția Servicii Publice a semnat un contract de achiziționare a blanchetelor  cu  compania „Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych” pentru livrarea a 3 milioane de blanchete. Dintre care, aproximativ 1,5 milioane sunt blanchete de paşapoarte, circa 1 milion sunt blanchete de tip card ID1 pe suport de policarbonat pentru buletine de identitate, restul circa 500 mii – pentru alte tipuri de documente confecționate de agenție  (permise de conducere, certificate de înmatriculare).

Informație oferită de: Serviciul comunicare şi protocol
Telefon de contact: (+373 22) 50-4070
Email: presa@asp.gov.md

Arhiva